DJI Air 2S vs. Mavic Air 2: Den bästa allt-i-ett-drönaren (2024)

DJI Air 2S är det senaste tillskottet till Air-serien från DJI, och det är lätt en av de mest kraftfulla hittills. Med en 1-tums sensor, 5,4 K-video, den nya MasterShots-funktionen och mer är det svårt att hitta ett bättre alternativ där ute. Men hur fungerar det ihop med sin föregångare, Mavic Air 2? I den här artikeln jämför vi de två, belyser några av de stora uppgraderingarna och förklarar varför DJI Air 2S är den ultimata allt-i-ett-drönaren.

DJI Air 2S vs. Mavic Air 2: 4 Key Upgrades

Intelligens: Epic är enkelt med MasterShots

DJI Air 2SMavic Air 2
Intelligent ShootingMasterShotsEj Tillgänligt
QuickShots QuickShots

DJI Air 2S erbjuder en av DJIs mest imponerande intelligenta funktioner för skapare: MasterShots. Denna nya funktion ger i princip vem som helst möjligheten att få alla de bästa bilderna på vilken plats som helst på bara några minuter och bara ett par kranar.

DJI Air 2S vs. Mavic Air 2: Den bästa allt-i-ett-drönaren (1)

MasterShots kan ses som nästa utveckling av QuickShots, en funktion som finns på många DJI-drönare. Men medan QuickShots bara erbjöd en automatisk flygrutt åt gången, kombinerar MasterShots 10-15, som flys i ordning medan drönaren fokuserar på ett ämne du väljer och registrerar. Det skapar till och med ett automatiskt videoklipp efteråt, redigerat med musik, filter och smidiga övergångar. Mer än 20 mallar är tillgängliga att välja mellan, alla skapade av professionella flygfotografer.

DJI Air 2S vs. Mavic Air 2: Den bästa allt-i-ett-drönaren (2)

Denna DJI Air 2S-funktion är ett extremt kraftfullt och bekvämt sätt för alla att få alla bilder de vill ha var som helst. Med Mavic Air 2 fick användarna antingen använda QuickShots eller flyga och spela in manuellt för att uppnå samma resultat, vilket skulle ta mycket längre tid och i vissa fall kräva en pilot på expertnivå. Oavsett om du är nybörjare eller expert kan du enkelt få många filmklipp av alla ämnen med MasterShots, vilket ger dig mer tid att utforska och skapa.

Kameraprestanda: större sensor, bättre resultat

DJI Air 2SMavic Air 2
Sensor1-inch CMOS Sensor1/2-inch CMOS Sensor
Video Resolutions5.4K/30fps, 4K/60fps, 2.7K/60fps, 1080p/120fps4K/60fps, 2.7K/60fps, 1080p/240fps

Medan Mavic Air 2 fortfarande är ett kraftfullt och mångsidigt alternativ när det gäller filmkvalitet, höjer DJI Air 2S ribban med en 1-tums CMOS-sensor och förmågan att skjuta i 5,4 K upplösning.

En större sensor är en stor sak av många anledningar, men i huvudsak ger den bättre kvalitet och mer detaljer i alla bilder. För det första förbättras nattfotograferingsförmågan för DJI Air 2S avsevärt jämfört med Mavic Air 2. Mer nyans och detaljer finns i både höjdpunkterna och skuggorna, och mer visuell information innebär fler alternativ när du redigerar bilder.

DJI Air 2S vs. Mavic Air 2: Den bästa allt-i-ett-drönaren (3)

Några av de vackraste droneskotten äger rum i svag belysning. Scenarier som soluppgångar, solnedgångar eller mörka stadsbilder är nu skarpa och levande färgade. Det betyder att med DJI Air 2S finns det aldrig en dålig tid att fånga utmärkta filmfilmer.

Säkerhet: Avancerad teknik för problemfri flygning

DJI Air 2SMavic Air 2
SensorAPAS 4.0[1]APAS 3.0
Sensing SystemFour-directional sensing: Upward, downward, forward, and backward

Effective Forward Sensing Speed: 15 m/s

Three-directional sensing: Forward, backward, and downward

Effective Sensing Speed: 12 m/s

Jämfört med Mavic Air 2s hinderavkänning har DJI Air 2S förmågan att uppfatta sin miljö i fyra riktningar: upp, ner, framåt och bakåt. DJI Air 2S har också de uppgraderade Advanced Pilot Assistance Systems (APAS 4.0) som gör det möjligt för DJI Air 2S att självständigt undvika hinder i mer komplexa scenarier och i höga hastigheter. [1]

Dessa förbättrade hinderavkänningsfunktioner gör att DJI Air 2S bättre kan undvika hinder automatiskt, även när du flyger i höga hastigheter. I själva verket fungerar den här funktionen till och med när du flyger i S-läge, tack vare de extra uppåtgående sensorerna.

DJI Air 2S vs. Mavic Air 2: Den bästa allt-i-ett-drönaren (4)

En av anledningarna till att hinderavkänning är en sådan fördel för piloter på vilken nivå som helst, är att den låter dem fokusera på skottet istället för att oroa sig för omgivningen. Piloter bör alltid vara medvetna om sin miljö och flyga säkert, men att undvika hinder är oumbärligt när man försöker få filmbilder i komplexa miljöer som en skogskog eller en stenig kust.

Sändning: Flyg Längre, Fånga Mer

DJI Air 2SMavic Air 2
TransmissionO3 transmission system, 12km range, 1080p feed[2]OcuSync 2.0 transmission system, 10km range, 1080p feed

DJI Air 2S har uppgraderings-O3-överföringssystemet med den mest uppdaterade OcuSync-tekniken. Det innebär att maximal överföringsomfång nu ökas från Mavic Air 2s 10 km upp till 12 km [2] och med en starkare signal. Antenner på DJI Air 2S fördubblas också för att stödja mottagning i riktning mot signal, vilket ger känslig och stabil signal när drönaren flyger över eller framåt.

DJI Air 2S vs. Mavic Air 2: Den bästa allt-i-ett-drönaren (5)

En starkare överföringssignal är absolut kritisk när du flyger en drönare. En ökad signal innebär att användare kan flyga längre och se mer. Det betyder också ökad säkerhet eftersom signalförlust är mindre troligt. Och med en matning med låg latens kan piloter få de exakta bilder och rörelser de vill ha för en bättre flyg- och filmupplevelse.

DJI Air 2S: Allt-i-ett-uppgraderingen

Med en större 1-tums CMOS-sensor, uppgraderade autonoma funktioner som MasterShots och ökade spårnings- och säkerhetsfunktioner är DJI Air 2S verkligen den ultimata drönaren för flygfotografer på resande fot. Även om Mavic Air 2 fortfarande är ett kraftfullt verktyg för flygskapare, har DJI Air 2S visat sig vara allt-i-ett-valet.

Anmärkningar:

* Alla parametervärden listade på denna sida mättes med hjälp av produktionsversionen av DJI Air 2S i en kontrollerad testmiljö. De faktiska resultaten kan variera beroende på flygmiljö, användningsmetod och firmwareversion.

** Alla videor och bilder på den här sidan har tagits i strikt överensstämmelse med relevanta lokala lagar och förordningar.

[1] APAS 4.0 är inte tillgänglig vid inspelning i 5,4K / 30fps, 5,4K / 25fps, 5,4K / 24fps, 4K / 60fps, 4K / 50fps, 4K / 48fps, 2,7K / 60fps, 2,7K / 50fps, 2,7K / 48fps, 1080p / 120fps.

[2] Obehindrad, fri från störningar och när FCC-kompatibel. Maximal flygavståndsspecifikation är en proxy för radiolänkstyrka och motståndskraft.

DJI Air 2S vs. Mavic Air 2: Den bästa allt-i-ett-drönaren (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carmelo Roob

Last Updated:

Views: 6019

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carmelo Roob

Birthday: 1995-01-09

Address: Apt. 915 481 Sipes Cliff, New Gonzalobury, CO 80176

Phone: +6773780339780

Job: Sales Executive

Hobby: Gaming, Jogging, Rugby, Video gaming, Handball, Ice skating, Web surfing

Introduction: My name is Carmelo Roob, I am a modern, handsome, delightful, comfortable, attractive, vast, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.